13 листопада 2013

Як я працював на партію регіонів

Усі, хто працює в державних установах - працюють на партію регіонів. Злочинна влада і все таке. Усі, хто сплачує податки - працює на партію регіонів. Чого? Бо того.

Так що не треба ля-ля.
А в мене був досвід майже прямої роботи на партію. Це було на минулих виборах до Верховної Ради. У влади виникла геніальна ідея поагітувати по районах області. Але хто прийде на таку агітацію? Лише ті, кого заженуть. Заганяти бюджетників ніби незаконно. Тому вирішили зробити таку собі "ширму". Організували семінари для учителів. А ми, як фахівці, мали ці семінари проводити. А перед нами вступне слово робила влада, де пояснювала історичний момент і все-все-все. Народ сприймав відповідно, іноді навіть в залі гуділи. Як виявилося ця агітація теж була ширмою. Ті, проти кого агітувала влада в цих районах, вибори виграли і виявилися самими "чоткими" пацанами, які тепер голосують згідно курсу партії та історичного моменту. То таке.

Все ж я не про те. Треба було нам їхати "на район". Уявіть, навіть транспорт не дали і грошей на транспорт. Жлоби! Не виділити грошей на святе - на майже законну агітацію? Жлоби! Правда врешті гроші знайшлися. Дали кеш від одного члена партії. Навіть із запасом.
Ми свою роботу зробили чесно. Учили учителів як правильно вчити. Несли просвіту в маси. Не соромно. Влада робила свою посильну справу з кидання населення через плече. Учителі буркотіли, вчилися. Дехто дрімав.
Оскільки ми в грошах виходили в плюсах, вирішено було залишок розділити між учасниками і на маленьку частинку випити кави в одному знаному в Україні придорожньому шиночку. Та хіба могли інтелігентні люди на партійні гроші зупинитися лише на каву? Деруни! І не тільки. І до дерунів. Довелося докладати ще й свої гроші.
І от я вас питаю. Чи може бути така партія нормальною, європейською, законною і народною, якщо навіть доводиться закладати свої гроші після її агітації!?
Це було риторичне питання. І не треба мені писати в коментах правильні відповіді. Ви їх краще намалюйте.

P.S. В шиночку ще й зустріли опозиційну Лесю Оробець із ноутбуком. Якась прямо інтерференція політичних поглядів в навколишньому просторі дня получилася.

1 коментар:

Gray сказав...

це прекрасно