06 березня 2008

Windows vs Linux

За останні 10 років в мене було кілька спроб активно використовувати Linux. І до сьогодні я залишаюсь на Windows.
З версій, які я встановлював та намагався використати, як вдома, так і на роботі:
  1. Mandrake 8
  2. Red Hat 7
  3. ASPLinux 7.2 Baikal
  4. Fedora 8 Zod
  5. SuSE 8
  6. Kubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

Так от, в усіх перерахованих версіях я наштовхувався на дрібні проблеми, які надовго мене відкидали від Linux. Почалося це з проблем із локалізацією в перших спробах. Насправді це були найдрібніші проблеми. Далі були пролеми з налаштуванням відеокартки. Надовго пам'ятатиму, як о 3-ій ночі я правив в консолі конфігураційні файли. Звичайно, це я їх трохи покоцав, бо неуважно почитав мануали. Али менше з тим, воно ж не пішло тоді одразу. Зараз працюю з кубунту. Зіштовхнувся з проблемою налаштування мережі. Добре, що Andrew допоміг. Хоча я так і не зрозумів, чому Live Kubuntu не вміє запамтовувати адресу проксі та власну ІР. Зараз от налаштовую Kopete через проксі. Не працює. Вже читав всякі форуми, але ще нічого не допомогло. Не вистачає системних знань з налаштування мереж.

Прийшли колеги "Подивтися на Linux" :-) . А тут ні відео ні музика не відтворюється, "аська" не працює і т.п. Нічого, розберемося.

От вдома встановлю останню версію SuSE і ще подивлюся. Враження напишу. Хоча зміни в десктопних лінуксах помітні. Я ще вирівняю собі руки і тоді може потрохи вдасться портуватися на Linux. Повністю не перйду, оскільки це зумовлено специфікою моєї роботи.

P.S. Прогрес перекладу Drupal українською досяг 24,7%. Працюємо. Не здаємося. Nevseremos!

3 коментарі:

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...

Приїзжай до нас, привозь комп, бахнем пивка, руки порівняємо. :)