15 жовтня 2017

ТЕРМІНОВО! ШОК! Уточнення про поширення наркотиків у школах!

"Родители должны знать об этом наркотике. Это новый препарат, известный как "земляника". "В настоящее время в школах очень страшно, что все мы должны знать". Ребёнок съел это думая, что это конфета, и его доставили в больницу в тяжелом состоянии".

Стиль повідомлення та помилки такі ж як в оригіналі. Повідомлення поширюється в месенджерах та соціальних мережах у батьківських групах. Хтось вже навіть щось чув і бачив. Правда не самі, а їм хтось розказував. До повідомлення додається зображення:

Одразу виникає кілька питань до бізнес-моделі. Невже так вигідно безкоштовно роздавати наркотики, ризикуючи, що тебе зловлять? Напевно ж і так клієнтів вистачає. І навіщо роздавати такий сильний і небезпечний препарат, ризикуючи втратити майбутніх клієнтів і "спалитися".

Простий пошук в інтеренеті одразу показує, що тема не нова. Географія цих повідомлень і картинок достатньо широка: Росія, Тайвань, Канада, Мальдиви.
Тоді виходить, що це хтось організував таку глобальну акцію на всій планеті. Малоімовірно.

Швидко переглянувши знайдені посилання, з'ясовуємо, що інформація про поширення наркотиків у школах таким способом -це фейк.

Наприклад, поліція Мальдивів з цього приводу звернулася до громадськості щодо поширення дезинформації в соціальних мережах (Maldives Police Service has appealed to the public against spread of misinformation on social media.)

Або ось повідомлення від 27 вересня 2016 року з Владивостоку "Родители Владивостока бьют тревогу из-за старой "утки" про жвачки "с наркотиками". Теж, як бачимо, фейк.

Які висновки?
1. Будьте обережні з інформацією. Перевіряйте її. Це дуже просто зробити - гугліть.
2. Не зайве поговорити з дітьми і нагадати, щоб вони в чужих людей нічого не брали і нікуди з ними не йшли.

P.S. Особливо критично ставтесь до інформації, яка починається зі слів "Терміново!", "Шок", "В мережі знищують інформацію про це", "Від нас довго приховували"

Немає коментарів: