03 лютого 2012

Приречена на провал операція "Відплата"


Багато хто долучився до атак урядових сайтів. Що, завдячуючи ресурсу pastehtml.com/view/bmp0uzp8a.html, було надзвичайно просто і не потребувало якихось спеціальних знань.
Ми показали нашу силу, народ ще раз кинув яйцем, на цей раз віртуальним, у Януковича.
Так? Чи ні?
Що змінилося, чим ми зашкодили уряду, президенту, МВС?
Та нічим. Більшість сайтів урядових установ - це просто візитівки, без жодного функціоналу, виведення котрого з ладу могло б спричинити перебої з реалізацією владних повноважень. Чи може нам вдалося заблокувати кнопку "Отримати відкат"? Чи ще щось подібне?
Так, влада абсолютно не уявляє загроз сучасного світу, але думаю, що їх не особливо турбує працездатність власних сайтів. Звичайно, операція з блокування сайтів більше іміджева, дає змогу зрозуміти наскільки сильно люди ненавидять владу і готові запалитися ідеєю помсти. А то вони цього не знали! Про ex.ua навіть почали забувати. Відновлення ресурсу лише трохи знизило потужність атак.
Але чи не складається у вас враження, що весь пар знову йде у свисток? То ми всією Україною розпочинаємо сміливі партизанські дії проти білбордів, то по теплих хатках валимо "новинні візитівки".
Колись почув цікавий вираз "каналізувати енергію народу". Цікаво, чи останнім часом відбувається свідома "каналізація" чи це бурління в котлі стає все небезпечнішим і непередбачуванішим.

Немає коментарів: