30 березня 2011

Як підвищити вчителям зарплатню на 20% не підвищуючи її. Піар від Табачника-Азарова

Мабуть ви чули, що Азаров дав доручення підвищити зарплатню вчителям на 20%. Ніби злякалися вчительських акцій протесту, які відбувалися нещодавно у Києві. По телебаченню уряд вже попіарився, що доплата зроблена.

Так от вона справді зроблена. Ось стаття на сайті Міністерства освіти і ще багато чого.

Цитата: "Педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування отримають надбавку у розмірі 20% посадового окладу (ставки зарплати)".

І далі: "Водночас Уряд визнав такою, що втратила чинність постанову від 5 жовтня 2009 року N1130 «Про встановлення надбавки вчителям, ..."

Глянемо на цю постанову, котра втратила чинність. Підписана вона ще за часів Тимошенко. Цитата: "Установити з 1 січня 2010 р. вчителям, <...> надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати)".

Чесно, я не юрист і у формулюваннях назв законів та різних юридичних документів я просто гублюся. Але такий "фінт ушамі" не потребує коментарів. Учителям додали 20% і одночасно їх зняли. Але на всю країну ця доплата вже прорекламована. Можна зробити висновок, що покращення життя відбувається вже сьогодні. Але за логікою одночасно відбувається й погіршення.

P.S. Зверніть увагу далі: "Реалізація постанови <...> зніме соціальну напругу у колективах, яка виникла після введення в дію вище згаданої постанови від 5 жовтня 2009 року N1130."
Автори смалять! І ми навіть починаємо здогадуватися що саме.

Немає коментарів: